>>Jury

 

Jury 2017

De jury beoordeelt alle voorgedragen kandidaten voor de Engel Award, en nomineert in zowel de categorieën 'patiënt/naaste' als 'medicus/wetenschapper' een aantal personen. Tijdens de Zeldzameziektendag maakt de jury de Award winnaars bekend.

De jury bestaat uit de volgende leden:

Fons duchateau  

Fons Duchateau was ruim 30 jaar ziekenhuisapotheker, en betrokken bij klinisch onderzoek naar geneesmiddelen bij zeldzame ziekten. Sinds 2008 is hij lid van het Hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie.

Frits Lekkerkerker  

Frits Lekkerkerker was in 2012 en 2013 als voorzitter van de klankbordgroep Nationaal Plan Zeldzame Ziekten (ZonMW) verantwoordelijk voor het opstellen van het Nationaal Plan Zeldzame Ziekten (NPZZ), en was voorheen voorzitter van de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen.

Bernhard Reuser  

Bernhard Reuser was tot 2005 onder andere Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Katholieke Verplegings - en Verzorgingsinstellingen te Rotterdam, en is bestuurslid van de VSOP en het Erfocentrum.

Charles Ruijgrok  

Charles Ruijgrok is voorzitter en oprichter van het Zeldzame Ziekten Fonds. Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doet zij door bekendheid te geven aan onbekende, zeldzame ziekten en door geld in te zamelen voor onderzoek.

 
     
Privacy | Disclaimer | Sitemap | © 2017 Zeldzameziektendag